Munkavállalói képzések lebonyolítása az R-COOP-nál

munkavallaloi-kepzesek-lebonyolitasa-az-r-coop-nal.jpg

A kedvezményezett neve: R-COOP 3 Termelő és Kereskedelmi Kft.
A projekt címe: „MUNKAVÁLLALÓI KÉPZÉSEK LEBONYOLÍTÁSA AZ R-COOP-NÁL”
A támogatás összege: 24 674 099 Ft
A támogatás mértéke: 100%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

Az R-COOP 3 Kft. 1994-ben alakult, teljes egészében belföldi társaságként, és jelenleg saját ételízesítők előállításával, fűszerek bércsomagolásával, valamint nagykereskedelemmel foglalkozik. Saját termékek előállításához szerződéses keretek között Magyarországon termett és feldolgozott zöldség szárítmányokat használnak. Saját termékeik értékesítése nagykereskedelmi hálózatokba történik. A társaság átlagos állományi létszáma az elmúlt években emelkedett, jelenleg több, mint 40 fő.

A rendelkezésre álló humán-erőforrás képzettségi szintjét, felkészültségét, a szakmai kompetenciáit folyamatosan bővíteni szükséges, mivel emberekkel dolgozunk, így fontos hogy megfelelő hangsúlyt fektessünk a munkavállalók szociális érzékenységére, kommunikációs képességeik fejlesztésére. Az elkövetkezendő 1-2 évben nem tervezünk jelentős létszámbővülést, de jelenlegi munkaerő megtartásához nagyban hozzájárul a pályázat keretében megvalósuló munkavállalói kompetenciafejlesztés. A pályázat tervezésekor a szervezet saját igényeit összehangoltuk a kollegák visszajelzéseivel.

Az Irinyi Terv keretében fejlesztendő területek közül vállalatunk az alábbiakban érintett: 4637 Kávé-,tea-,kakaó-,fűszer-nagykereskedelem és 4690 Vegyestermékkörű nagykereskedelem. Ezen területek kapcsán tevékenységünk magasabb szintű ellátása érdekében, ügyfelekkel, vásárlókkal való kapcsolattártás kapcsán a munkavállalóink számára a Hatékony kommunikáció, Együttműködés fejlesztése, Időgazdálkodás és Stresszkezelés képzéseket tervezzük.

Az IPAR 4.0, IKER1. és IKER2, a képzésbe vont külső, a bevonás időpontjában nem foglalkozatott személy képzése jelen projektben nem releváns. 17 fő hátrányos helyzetű munkavállalót kívánunk a képzésekbe bevonni a projekt keretében.

Tervezett IKT képzések: Digitális kompetenciafejlesztés: szövegszerkesztési praktikák haladóknak a gyakorlatban 9 fő részére.

Tervezett képzéseink: Időgazdálkodás és Stresszkezelés képzésen 16 fő részére, 1 csoportban. Az időhöz fűződő viszony, a mindennapi teendők és feladatok hatékonyabb ütemezése, strukturálása és delegálása révén jobbítható. A képzés célcsoportja a szervezetben dolgozó összes kolléga. A hatékony kommunikáció képzésen 14 fő, 1 csoport. A program célja, hogy a résztvevők olyan viselkedéskultúrát sajátítsanak el, amely segítségével hatékonyabban kezelhetik formális kapcsolataikat, valamint az alapvető etikett szabályait alkalmazva javíthatják külső és belső partnerkapcsolataikat. Alapvető célja, hogy fejlődjön a résztvevők diplomáciai érzéke, és alapvető kommunikációs technikákat sajátítsanak el és alkalmazzanak.

Együttműködés fejlesztése 14 fő részére 1 csoportban. A képzés célja olyan ismereteket átadni a résztvevőknek, melyek segítségével növelhetik a társas feladatmegoldás hatékonyságát, az együttműködést tevékenységeik során. A résztvevők ismereteket szereznek a bizalom kiépítéséről, a visszajelzés adásának fontosságáról, az egyéni és csoportos kommunikációs-, érdekérvényesítő technikák használatáról. Csapatépítés 37 fő részére 2 csoportban. Cél egy csoport közös céljának elérésében, az egyéni érdekérvényesítésben és konfliktuskezelésben segítik őket. A képzés sikerességének érdekében küldő helyszínen kívánjuk ezt megvalósítani.

Digitális kompetenciafejlesztés: szövegszerkesztési praktikák haladóknak a gyakorlatban 9 főnek 1 csoportban. Már meglévő alapszintű tudásunkat továbbfejleszteni, elmélyíteni, aktív tudás birtokába kerülni, melyet a mindennapi munkavégzése során hatékonyan alkalmazhatunk. Vezetési és kommunikációs készségfejlesztési tréning 4 fő részére 1 csoportban. A program segítséget nyújt abban, hogy a konfliktusok elkerülése helyett hogyan tudunk belőlük konstruktívan építkezni.

Vezetői alapismeretek, 7 fő részére 1 csoportban. Nélkülözhetetlen egy új generációs vezetői csapat létrehozása. Ezt támogatja a SWITC-gondolkodásmód váltás, 4 főnek, 1 csoportban, ne a problémák javítására fecséreljék el az időt és energiát, hanem az alapösszhang megteremtésére áldozzanak.

Tervezünk még Kommunikációs készségfejlesztő továbbképzést is 25 fő részére és Kiégés elenni Burn out képzést 16 főnek. Ezen képzéseink mind D körös képzések, tréningek, melyek a dolgozóink előzetes igényeinek felmérése alapján kerültek be a képzési tervünkbe. Továbbá igény merült fel 2 kolléga részéről IFRS könyvelői OKJ képzésre, ezért ezt is szeretnénk megvalósítani. Munkakörtől függetlenül, a jelzett igényeknek megfelelően kerültek meghatározásra a célcsoportok.

A képzések időbeli ütemezésénél ügyeltünk arra, hogy a munkavégzés folyamatosságát ne zavarjuk, havi rendszerességgel valósuljanak meg a képzések. A képzéseket külső képző intézmény oktatói biztosítják. A képzések miatti munkaidőkiesés nem veszélyezteti a cég működését. Minden képzést elégedettségméréssel zárul, hogy a képzés sikerességét és hatékonyságát elemezni tudjuk, új igényeket jegyezhessünk fel a jövőre nézve.
 
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.10.01.
Projektazonosító száma: GINOP-6.1.6-17-2018-00222

vissza