A KKV-k versenyképességének növelése széleskörű tanácsadói szolgáltatások nyújtásával a Dél-Alföldi régióban

a-kkv-k-versenykepessegenek-novelese-szeleskoru-tanacsadoi-szolgaltatasok-nyujtasaval-a-del-alfoldi-regioban.jpg

A kedvezményezett neve: R-COOP 3 Termelő és Kereskedelmi Kft.
A projekt címe: „A KKV-k versenyképességének növelése széleskörű tanácsadói szolgáltatások nyújtásával a Dél-Alföldi régióban.”
A támogatás összege: 5 050 000 Ft
A támogatás mértéke: 50%


A projekt tartalmának bemutatása:


Az R-COOP 3 Kft. 1994-ben alakult teljes egészében belföldi társaságként, és jelenleg saját ételízesítők előállításával, fűszerek bércsomagolásával, valamint nagykereskedelemmel foglalkozik.


A korábbi időszakban elsősorban bérmunkát végzett a vállalkozás kizárólag egy partnere részére. Az elmúlt években a partner cég megrendelései folyamatosan csökkentek, ennek hatására az R-COOP 3 Kft. saját gyártási és értékesítési tevékenységbe kezdett, valamint megkezdte saját márka felépítését is: Armárium fűszerek márkanév alatt. A társaság jövőbeli célja, hogy további áruházláncok megkeresésével tovább bővítse partnerei körét, részükre saját márkás termékek előállítására kapjon megbízást. A vállalkozás elkötelezett abban, hogy Magyarország negyedik olyan cégévé váljon, aki mennyiségi és minőségi tekintetben képes országos méretű ellátásra.


Az R-COOP 3 Kft. növekedéséhez szükség van a saját márkanév erősítésére, a piac egyéb szereplőinek megcélzására éppúgy, mint a belső üzemgazdasági rendszer és szemlélet átalakítására, amely a működéshez kapcsolódó kockázatokat képes feltárni, továbbá a munkafolyamatok és kompetenciák átvilágítására és újbóli testre szabására. A tanácsadás átfogó célja mind a belső (stratégiai, szervezeti) problémák, mind a külső (piac) anomáliák hatékonyabb kezelése, új tudás, információk megszerzésével.


Az R-COOP 3 Kft. komplex tanácsadást vesz igénybe a vállalkozás belső és külső működési problémáinak feltárására és az azokra való megoldások keresése érdekében. A tanácsadás magába foglalja a stratégiaalkotást, a szervezeti és termelékenységi problémák feltárását és a piaci lehetőségek azonosítását egyaránt.
A tanácsadó a komplex tanácsadás eredményeként négy dokumentumot készít el: egy vállalati stratégiát, egy szervezetfejlesztési tanulmányt, egy termelékenységi és hatékonyságvizsgálatot, valamint egy marketing tanulmányt.


A projekt tervezett befejezési dátuma: 2013.11.01.
Projektazonosító száma: DAOP-2010-1.1.2 / DAOP-0366

vissza