Céginformáció

Az R-COOP 3 KFT. 1994-ben alakult teljes egészében belföldi társaságként. A vállalat jelenleg két telephelyen működik a szegedi körzetben: Szeged-Szőregen csírátlanítással, csomagolással, gyűjtőcsomagolással és tárolással, Mórahalmon pedig fűszerpaprika gyártással és őrléssel foglalkozik.

Ezen tevékenységeket az alábbi eszközökkel valósítjuk meg:

  • Őrlő berendezés termékfüggő kb 300 t/év, egy egységként működik. Alkalmas szárított szemes és előaprított fűszerek és zöldségek tovább aprítási folyamataihoz, méret szerinti szétválasztására.
  • Keverő berendezés, mely alkalmas a fűszerek, zöldség szárítmányok, ételízesítő keverésére mintegy 240 t/év mennyiségben.
  • Csomagoló bázis, mely alkalmas levél tasakos termék, tömlőtasakos termék és konfekcionált tasakos termék csomagolására. A gépcsoport összes kapacitása mintegy 35 - 40 millió db/év.
  • Raktár bázis, mely alkalmas a meglévő tevékenységekhez kapcsolódó alap-, segéd-, és csomagolóanyag, valamint késztermék átmeneti tárolására, kb. 450 négyzetméter. A raktározáshoz szükséges anyagmozgató eszközökkel rendelkezünk.
  • Fuvareszközként rendelkezünk saját teherautókkal, melyek 3,5 tonna és 0,7 tonna teherbírásúak.
  • Adminisztrációs rendszerrel rendelkezünk, mely belső számítógép hálózatból és hozzá kapcsolódó irodatechnikai berendezésekből áll.

Meglévő tevékenységhez kapcsolódó beszerzési bázis:

Saját termékek előállításához szerződéses keretek között Magyarországon termett és feldolgozott zöldség szárítmányokat használunk, az egyéb segéd és csomagolóanyagokat szintén magyar beszállítóktól vásároljuk, kialakult régi együttműködések alapján. A bérmunkához kapcsolódó anyag egy részét a megrendelő szerezi be, de a hazai előállítású alapanyagok beszerzésében mi is részt veszünk többnyire régi kapcsolataink alapján.

Meglévő piac:

Saját termékeink értékesítése szerződéses alapon nagykereskedelmi hálózatba történő beszállítással valósul meg. Az értékesítés üteme stabil, enyhén növekvő mértéket mutat, az árbevétel mintegy 50%-át teszi ki.

Zöldség és fűszer nagykereskedelmi tevékenység teszi ki az árbevétel kb 20%-át, melynek nagy része belföldi és csak kisebb hányada export.

A társaság 2017. évi átlagos állományi létszáma 39 fő.